Då var det dags...

På Radiumhemmet för första gången!

Jag träffade en sjuksyster vilkens namn jag tyvärr glömt, men hon gick igenom allt det som de gjort med oss i Uppsala.
Vi tittade på släktträdet dvs. Alla dessa kvinnor som dött av bröstcancer! I Morfars generation alla systrar utom en, Mammas generation två dödsfall och en del herrar som kan vara bärare, det bevisade Morfar.

-Är det här mitt fel?
Kommer aldrig glömma när vi kom hem till Mormor och Morfar när Mamma fått beskedet. Morfar den stora klippan står i dörren till vardagsrummet, darrig i de trasiga knäna och frågar sin enda dotter
-Är det här mitt fel?
Lilla Morfar...
Men nej Mamma jag tackar för gåvan du gav oss: Vetskapen! Det är mycket man skulle kunna göra ogjort om det hade tagits tag i i tid, men det finns inget som kan dra tillbaka tiden. Det gäller att se frammåt! Vad jag kan göra!

Det var det vi pratade om, vad som kunde hända ifall det visade sig att jag var bärare. Jag sa att innan 35 ska jag operera bort allt då yngsta fallet i släkten var så ung.
- 35? Vi vill ha lite mer tidsmarginal än så, räkna med innan 30!
Innan 30? Jag vill ju använda brösten till något barn i alla fall!!! Älsklingen får finna sig i att våra (mina) barnplaner är lite tidigare än vad han vill. Äggstockarna behöver jag inte ta bort förrens innan 40. Men det är lurit då ingen har levt tillräckligt länge för att få äggstockscancer...

Sedan frågade hon om det var cancer någon annan stans ifrån och då sa jag ju som det var att Farmor med systrar dött i olika former av cancer. Min läxa blev att kolla upp hur det egentligen var.
-Så att vi inte missar något här.
Jo det vore just snyggt, dör man inte i en cancer så får man en annan. Skulle i och för sig inte förvåna mig!

De tog sedan två provrör med blod. Det var lustigt då de tog fyra provrör från Storasyster, det fick hon allt höra.
Kände mig lite yr men det var mest pga matbrist, klockan var ju över lunchdags.

Tog mig tillbaka till Tiilikainen AB och invänta ankomsten av Älsklingen som kommer med båten.

/Sara

RSS 2.0
Besökstoppen