Återbesök efter op 1.3

Jag har ju helt missat att berätta om onsdagens speedmöte med dr Åsa! Det var en ny ssk som mötte mig och det verkade som hon var på utbildning då Åsa visade och förklarade vad de gjort hittills med mig.

Jag fick därmed veta att de gjort cm stora snitt, bl.a. i ljumsken, för att med hjälpa av sånna där sugrör ta ut fett från mage och kärlekshandtag och även gjort snitt på fyra ställen på bröstet, tre efter rundningen på undersidan och en vid bröstvårtan, där de med en tunn nål pumpat in fett i formen av solfjäder för att det skall spridas jämnt.

Så jag har lite fyllning i bröstet men det är hårt där jag antar AMD materialet och huden integrerats och ärrats av infektionen. Det är alltså det nu som kommer avgöra ifall det blir expanderproteser eller ifall dr Åsa skall få arbeta trasdockastyle!

Åsa kom ihåg att vi setts på plastkgruppen även fast hon just då inte kände igen mig.

Nåväl läkarbesöket gick alltså till såhär : kläder av - visa förklara - ligg på britsen - lossa gördeln - byta tejp varav flertalet ärr på bröstet redan var borta så mindre tejpande där. Dr Åsa konstaterade att allt såg fint ut och att jag skulle ha gördel en vecka. Sedan var mötet klart och jag fick åka till jobbet.

Jag hade räknat med att det skulle ta lite mer än 7 min från utsatt tid men det gjorde det inte!

Bra när det går bra!

Då var jag i epicentrum av blåmärken men de har börjar gett sig nu, även bröstet som varit helt gult börjar få tillbaka hudfärgen.

/Sara


Gul och blå

Nu har jag sett det! Inte så illa som man kan tro, men har ett par riktigt saftiga blåmärken på högra kärlekshandtaget och ett litet mitt på magen men annars är magen mest svullen.
De gick in från jumskarna så där har jag gulnad hud runt såren. Bröstet är mestadels gult också!
Ska bli kul att följa denna utveckling!

Gick bra att sätta på gördeln själv också! Får se på onsdag om det är godkänt hårt eller om jag ska ta i mer med sambon nästa gång!

/Sara

Smärtor

Jag kan ta att det känns som jag gjort ett hundratal situps men när ländryggen av någon anledning ger upp mitt i natten så jag måste omgruppera mig till soffan med kuddar - då kan det va! Säger någon ta mer smärtstillande skrattar jag i dennes ansikte! Hur mycket piller jag än trycker i mig har ryggen alltid en tendens att komma igenom och säga sitt.

Var redan så i Tyresö men tänkte att det bara var för att sängarna är hårda och att bäckenet därför lutar framåt och förvärrar läget för ländryggen.

Nåväl! Första natten hemma på Gotland avklarad och på onsdag skall jag träffa Åsa!

Jag skall ha den äran och duscha idag också! Kanske lite tejpbyte med! Har fått duscha sedan op men valt att inte göra det bara. Bättre hemma där jag kan sitta i duschen!

Lika bra att passa på medan sambon sover!

Lär känna dina bröst

En enkel sak att göra som inte tar längre tid än du gör det till!

Idag är vi väldigt skevt kroppsfixerade! Man ska skämmas för både det ena och det andra men tar du hand om kroppen du fått från födseln?

Ska man vara beredd på att saker och ting händer måste man lära känna sin kropp allt från födelsemärken till körtlar här och där.

Bröst har olika täthet och körtlarna kan kännas olika. Jag kommer fortfarande ihåg det nät av körtlar som jag själv gick igenom en gång i månaden. Hur jag vid ett tillfälle hittade en förändring - en god vatten cysta visade det sig! Här om veckan när jag fick en liten inflammation i en lymfa kunde jag komma ihåg hur den cystan hade känts och ge mig själv en bedömning att det inte var farligt för den var mjuk och den slutade vara inflamatoriskt röd och göra ont och tillslut försvann den.

Men hur gör man en sån där koll då? För det första måste du vara naken! Sätt på varmvattnet i duschen och ställ dig framför en spegel. Notera dina brösts former. Lyft på armarna i ett T och se hur de beter sig då. Lyft de över huvudet och notera än en gång hur de förändras. Vrid vänd posera!
Gå in i duschen och tvåla in dig som vanligt. Hasta denna gång inte förbi brösten utan med mjuka cirkelrörelser använd fingrarnas höga känslighet att utforska brösten med. Lägg armen bakom huvet och känn upp i armhålan där lymfor bor. Cirkla dig in mot bröstvårtorna och gör likadant på andra sidan!
Innan du somnar ta favorit lotionen smörj in dig som vanligt och gör om dushproceduren fast liggande på rygg med armen över huvet.

Du kommer finna ut mycket spännande ting om dina tuttar och när du en gång står där och något inte är som det brukar - hör av dig till de som vet! Vänta inte! Slåss!
Jag och lillasyster har ett VIP-pass men det har ju inte alla och innan vi hade passet fick vi också slåss lite.
Det spelar ingen roll hur ung du är idag! Du kan få cancer i alla fall!



Tips!!!
 
AstraZenica har en Duschlapp på BROs webbshop som man kan beställa hem och hänga in på duschen så påminns du varje gång du duschar!

Op 1.3

1030 Så sitter man på Teres Plastikgruppen på Sabbatsberg mitt i stan!
Läser i väntrummet medan en bekant röst säger hej! Det är Inkeri i egen hög person som susar förbi.
Känns bra att det ska vara hon som genomför op!
 
1140 jag får träffa narkosläkaren och byta om. Max är med!
 
Strax efter 12 så kommer Inkeri in och ritar på mig med nyheten att om jag känner mig ok så kan jag åka hem ikväll!!!
 
Efter en bra stund skickar jag hem
Max vars mage kurrar av hunger. Jag börjar känna mig lagom matt av att inte ätit på snart 12 timmar.
Det visar sig att de två op som låg innan min var större som drog ut på tiden båda två.
14:30 leds jag tillslut in i en op sal och op avslutas 15:15
 
Jag kvicknar till närmare 16 och en halvtimma senare ordnar med svärmor att hon ska hämta mig.
 
17:10 kommer Inkeri och berättar vad som gjorts.
Jag har två sår på magen som är sydda med stygn jag inte behöver ta bort. Såren är tejpade med kirurgtejp och jag skall bära gördel för att motverka vätska. Bröstet har några sår också men det går att dusha med tejpen och bröstet skall hållas varmt! Ingen tyngre  lyft fysisk aktivitet på en månad. Två alvedon 4 gånger om dagen. Naproxen vid behov. Känner vi igen det?
Bröstet skall inte utsättas för tryck så protesen får vila! Men med förbandet ser det nästan ut som jag har ett extra bröst! Får stoppa ordentligt med fetvadd på! Fick av uppvaket två rullar med fetvadd!
 
Skillnaden från de andra är att jag ev är sjuk på måndag annars redo för arbete!
Ska bara prata med kollegorna om lyft så får jag hjälp med de delarna!
Får lära mig att gå sakta i trappen också...
 
Ska bli härligt att bli uppassad igen, men samtidigt lite tagen på sängen. Tänkte kanske inte på det där med lyftet innan. Måste få hjälp att möblera musiksalen så jag kan ha allt möjligt aktivitet där inne.
 
Nu ska jag få komma ut och få luft så hittar Ylva mig kanske lättare. Men ssk insisterar på att bära min väska!
 
/Sara
 
 
 

Kvällen före Op 1.3

Så väntar man in båten igen! I morgon kl 11 ska jag infinna mig på Odengatan och Plastikgruppens mottagning. Jag hoppas narkosläkaren säger att jag inte allst är förkyld i dennes ögon och att vi kan fortsätta som planerat. Jag har lite känningar i halsen - vilket lika gärna kan vara ansträngning från yrket!

I morgon får jag äta frukost innan 5 om jag vill och sedan inta klar vätska till 9.
Ikväll skall jag göra Descutan dush innan jag går och lägger mig och likadant i morgon!

Peppad till tusen är jag i alla fall!!!

/Sara

Andas ut

Här är det snabba ryck!!!

Huden har mjuknat så jag skall fettsugas på torsdag i nästa vecka! De hade fått ett återbud så det var bara att hoppa på tåget!

Operationen kommer göras på Sabbatsbergs Sjukhus vid Odenplan pga platsbrist. Jag ska sövas och sedan flyttar de fettvävnad från magen till bröstet! Magen kommer vara blå och eländig och jag ska ha på mig en gördel omkring magen ett tag efteråt - precis som ett bröstband fast bredare - för att motverka vätskebildning.
Bröstet kommer bli lite deformerat men vara glad ändå!

Mitt möte med Ann kom alltså att bli i postoperativt syfte. Även fast det var stand by för den andra op formen!

Om tre månader skall resultatet utvärderas (av Ann i Visby igen) och det kan behöva fyllas på med mer fettvävnad.

Sedan skall det planeras för op! Vi kom överrens att december inte är en möjlig op månad utan januari passar bättre!

Hurra vad bra det känns! Dock är det lite i skolan som jag kommer vara borta från men just nu är jag själv viktigast! Och när detta är klart har jag hela hösten på mig!

/Sara





Så var dagen här igen

Spänningen är ooooolidlig!!!
Sitter på båten och skriver ned frågorna denna gången. Jag är redan inbokad till ett möte med dr Åsa fast i Visby om två veckor. Bara det gör ju att man freakar ur! Det står i likhetstecken med alternativet jag fasar för! Och då är datumet bokat utan att jag ens träffat Inkeri...

Det är det jag åker båt för - dagen är här igen - som från början - att träffa en doktor som skall vara med och bestämma mina tuttars öde. Håller alla tummar för att huden skall vara mjuk nog men inser nog samtidigt att den kanske inte är det. Precis som i början är jag beredd att slåss för bröstvårtan och hoppas de kan pussla med den utan att göra något mer drastiskt än att flytta hud och vävnad. Jag väger nu tre kilo mer än vid start och då är det bara ett inplantat! Jag hoppas de kilona har gett mig massa fördelar för ommöbleringen.

Den jag har kvar mår bra, skulle säga att jag har en domnande känsel i hela. Jag uppfattar att något är där men det är inte som på resten av kroppen där jag har full känsel. Efter op var ju känseln noll och uppfattningen fanns bara där jag hade muskel. Nu spelar det ingen roll ifall det är muskel eller ej under.

Jag tror jag aldrig kommer känna mig "hel" igen. Det kommer nog alltid vara vänster sida eller höger sida. Ett inarbetat mönster från första början. Men det är som jag säger till eleverna när vi gjort kändisporträtt - ingen sida är den andra lik. Det är asymmetrin som gör oss till den vi är.

Denna gången har jag i alla fall hunnit fixa en fantastisk vikarie! Ska verkligen inte glömma att fråga hur länge jag beräknas vara borta! Jag hoppas bara det är ett bra tillfälle jag får, snarast eller i början på nästa år hade varit bäst!

/Sara

RSS 2.0
Besökstoppen