Bröststatus

Hej!!

Idag är det en månad sen jag opererades och de enda smärtstillanden jag behöver nu är Alvedon. :)
Dock har jag problem att sova då jag inte är van vid att sova på rygg. Inatt vaknade jag även några gånger för att jag försökte vrida mig åt sidan, för då drar det till lite i bröna kan jag säga. Men nu får jag upp arnarna lite mer!! Mina bröstvårtor reagerar vid beröring och kyla vilket jag ser som det mest underbara i världen (kylan känner jag till och med) men om någon annan petar på dem så känner jag inte ett dugg, kanske lite grann, jag vet inte riktigt. Menmen, en annan grej är att förra veckan så bytte jag tejpen för första gången själv. Ärren syns inte alls!! Jag har riktigt bra läkkött må jag säga!!

Nu ska jag äta frunch och ta mig an dagen... det lilla som är kvar!

Lisa

Lisas operationsresa

Hej alla underbara människor!!

Jag tänkte berätta hur min operation gick till och vad som har hänt de senaste veckorna.

30 November kl 7.00 skrevs jag in på plastikavdelningen och fick ett singelrum med väggkonst, tre älgar, lite ugglor, andra fåglar, troll och träd. Jag fick de sexiga operationskläderna och sen kom min läkare Patrik och började rita på mig tills jag såg ut som en karta.
Efter det fick jag lugnande, kateter och infart, sen bar det iväg till operationssalen. Hela tiden hade jag supergulliga sjuksköterskor och tjejerna i operationssalen var underbara. Jag somnade innan jag ens kunde uppfatta att jag skulle sövas och vaknade sen på uppvaket runt 14-15. Operationen tog bara 1.5 timme men jag sov länge efteråt.
Sen blev jag körd tillbaka till mitt älgrum och fick piller efter piller, det gjorde för jävla ont i min kropp!! Konstigt?? Kanske inte. Det första jag ser när jag kommer in i mitt rum är en gigantisk blombukett av mina klasskompisar från gymnasiet och lite praliner. Sen började jag spy, jag spydde när folk ringde, jag spydde när jag fått medicin och jag spydde när min bästis Emy var på besök. Med andra ord levde jag på dropp den dagen eftersom jag även spydde när jag försökte dricka annat än vatten. Pappa var där lite titt som tätt, men jag var väldigt groggy hela tiden och trött av alla mediciner.

1 December mådde jag bättre, fick i mig lite mat, spydde kanske någon gång, knaprade piller och blev av med katetern och droppet. Sen skulle de se till att jag började kissa själv. Jag är en sådan person som inte går och kissar med ett gäng tjejkompisar, helst inte, jag kan inte kissa inför publik eller när jag vet att någon kan höra mig göra mina grejer. På sjukhus springer folk runt hela tiden och jag får för mig att väggarna är tunna. Så jag har provlem med att slappna av och känner mig därför inte kissnödig, förens det nästan är en liter i blåsan. Då blir jag tvingad till att dricka lättöl, jag hatar öl, det smakar ruttet vatten. Men det drev ut kisset, hurra!! Den dagen får jag besök av Lovisa, Frida, MamaMu, Jonna, Emy, Philip, Anton, Mormor och Pappa, kanske någon mer, det var mycket folk iallafall, dock inte samtidigt, kanske har jag blandat ihop någons ankomst.

2 December var en bättre dag, jag åt av hjärtats lust, gick runt lite i mitt lilla rum och släpade på dränageslangarna som jag hade i en liten fin vit påse. Kände mig som en liten gumma. På eftermiddagen så flyttades alla patienter som skulle vara kvar över helgen ner en våning till 2an, så allt mitt pick och pack lades på min säng och jag rullades ner. Emy kom precis när vi åkte ner så hon tog trapporna och föjde med mig till mitt nya rum, ett duorum där jag hade en tjej i min ålder som rumskamrat med nyopererad käke eller något sådant. Efter en stund kom min kära syster Emma, svåger Eric och systerdotter Alva. Alva 1 år tyckte att dethär med sjukhus variktigt spännande shit och gick ut i korridoren lite hela tiden tills hennes päron stängde dörren. På kvällen så kom min Faster Anna med en dator så jag kunde komma ikapp verkligheten, vi kollade på Idol men jag var så trött sen så att jag inte såg vem som vann.

3 December hade jag sovit dåligt på natten, min rumskamrat snarkade, jag spydde på morgonen eller när det var och blev omplacerad till ett kvartettrum så att jag fick lugn och ro med egen tv och lite längre till toaletten så att jag var tvungen att gå lite längre, jag ser hur de egentligen tänkte ;) Fick besök och presenter av syster E när hon hade slutat jobbet, faster A och hennes sambo Lasse kom också och Pappa. Mitt i natten kom en liten tant till mitt rum, hon skulle också bo där tyckte sjuksköterskorna så det fick hon. Hon hörde dåligt och frågade helatiden om jag kollade på sport på tvn. Hur kan man vilja se på sport, det förstår inte jag. Min tant snarkade också, men på lite längre håll.

4 December fick jag håret tvättat av en sjuksköterska som även är vän med min syster E, det var behövligt och väldigt skönt!! Jag blev av med mina två dränageslangar och tog en runda i korridoren med en annan söt sjuksköterska, sen tog jag och fixade håret och sminkade mig så jag kände mig mänsklig igen. Mormor kom på besök och Pappa kom sent så han blev nästan inte insläppt :)

5 December blev jag tidigt väckt och uppflyttad till mitt älgrum igen, ett kärt återseende. Jag fick bli av med vadderingen på mina bröst och sen fick jag en sportbh och de sa att jag fick åka hem när jag ville. Jag tog en halvdusch, tog på mig mina egna kläder, sminkade mig och sen kom min syster E med familj och så checkade jag ut efter 6 dagar på sjukan! Befrielsen, andas frisk luft, sen träffade jag nästan hela släkten då min syster E hade födelsadeagskalas på kvällen, sen åkte jag hem och sov i min egna säng.

Första veckan hemma var det bara massa kalas och jag blev förkyld på ondagen, inte skönt att varken hicka, nysa, hosta, andas, prata eller röra sig med nyopererade bröst, dock väldigt platta men de gav mig ju ändå problem.

Andra veckan fyllde jag på brösten med ca 350 ml koksaltlösning i mina expanderproteser, ärret är under bröstet och ser fint ut, jag fick tillåtelse att nu få duscha hela kroppen och jag fick upp armarna så att jag kunde raka armhålorna, det skönaste jag gjort sen jag fick komma hem och raka benen och min hoha.

Tredje veckan som vi nu är inne på, idag är det exakt 3 veckor sen operationen, jag har idag fyllt på brösten igen och har nu samma storlek som innan operationen, ca 70/75 D/E typ och jag var och handlade två bättre sportbhar på Twilfit. Dem som jobbar där är verkligen helt otroliga, de ser vad man har för storlek utan att mäta, fastän man har jacka och andra kläder på sig. Så nu har jag två sportbhar i storlek 75D i vit och svart, den klämmer ingenstans och den sotter som en smäck och jag kan växa lite mer på tuttarna!! Knäppning bak och reglerbara, breda och vaderade axelband. Helt klart värt 420 kr st!! Sen tröstshoppade jag ett par tights på Radio Days för 200 kr och en skjorta på Rut m.fl för 299 kr!!
Värd dag trotts nu smärtande, ömmande och spända bröst. Nu ska jag läsa ELLE och äta tuttifrutti.

Puss och kram// Lisa


Backlogg 19 oktober

Jag skrev ju aldrig hur det gick hos kirurgen, hrm,  jag menar doktorn på bröstmottagningen. Kanske för att det inte var så mycket att säga mer än att JAG FÖRSTÅR INTE MÄN I 50 ÅRS ÅLDERN SOM TALAR OM FÖR EN HUR VIKTIGT DET ÄR ATT MAN AMMAR SINA BARN

Nej jag skojjar inte!

Han sa att de inte rekommenderar att man opererar brösten innan man fått barn. Varav jag talar om hur släktträdet ser ut och rekommendationerna från Karolinska. (Han var för övrigt pendlare från Karolinska vad jag förstod det som)

INKOMPETENT
Det är då man funderar på ifall de manliga läkarna valt sitt jobb för att de får klämma på bröst hela dagarna?

Nej jag blir så arg så jag kan snart inte få fram något vettigt att skriva.

Max var inte med så jag fick ju fokusera på att andas och tittade på doktorn som ett frågetecken och svara med det jag hade. Jag visste fan mer än han! Så skulle det inte vara! Jag skulle få bli enlighted, men nej.
DET ÄR VIKTIGT ATT MAN AMMAR SINA BARN
Och sen det uppenbara: gilléhallon inlägg med anatomiskt utseende. Kunde man flytta/odla vävnad: nej kunde inte rekommendera det. Ilägg utanför/innaför muskeln: innanför, ytan syns genom huden annars.
JAG FICK INTE UT ETT PISS AV ATT TRÄFFA DEN MANNEN!


Snälla snälla snälla. Låt min kirurg på karolinska vara lika mån om sina patienter som Lisas kirurg var!


Seriöst vad gör man?
- Jasså du har bröstcancergen... jaha... men vi brukar ju inte rekommendera att man opererar innan man fått barn, det rekommenderar vi alla både de som skönhetsopererar och som gör det i förebyggande syfte. För det kan ske komplikationer.
- Karolinska Radiumhemmet som har hand om mitt fall säger att jag skall operera innan 30 då yngsta fallet var 35.
- Jaha... men det är ju bättre att bebisarna får mammans mjölk för det stärker ju bebisens emunförsvar.
DU KAN VARA DIN !"#%&!"%€&!
Ungefär så kan man sammanfatta konversationen.


Det enda som jag inte visste var att de hade en siffra på hur mycket vävnad de lyckas operera bort
ca 95%

MEN den vävnaden kommer vara nära huden och liksom med Nina kan det hända saker när de körtlar som är kvar får för sig att gå igång när man blir gravid men det kommer man märka på ett helt annat sätt än ifall man skulle ha kvar bröstet och leta efter konstiga knölar bland flera tusen andra.

Nåväl

Nu ska jag krypa ned i sängen och njuta över hur mycket information jag bär på som kommer göra mitt liv rikare och längre och glömma dumma gubbar som inte kan någonting för de är som sagt av manligt kön och... nej... vet ingenting!

Om shanti om
/Sara

Äntligen!

Tänkte bara säga att i Onsdags opererade jag bort 510 ml brösvävnad från ena bröstet, och 490 ml från andra bröstet. Nu har jag en expanderprotes som ska fyllas nästa vecka, jag blev utskriven från sjukhuset idag och ska vara sjukskriven i drygt en månad än sålänge.

Jag mår bra och är glad för nu ska jag äta pizza!!!! :D

Puss och kram <3//Lisa

RSS 2.0
Besökstoppen