10 veckors kontroll

Idag har jag varit på besök på Bröstmottagningen och fick träffa Ssk Petra. Jag bad om en tid då det på vänstra bröstet har det utvecklat sig ett större vitt område som oftast blir kallt men som "återfyller" när man petar på huden. Det är fyrkantigt konstigt nog, men i ena jackan brukar jag ha mobilen i bröstfickan just på vänstra sidan, kanske kan vara att den tryckt emot? Huden är lite ansträngd mer kan man inte säga.
 
Vi tog bilder och Petra pratade med Dr Elisabeth och Ssk Ann. Ann sa att det kommer troligtvis vara lite ansträngt nu en tid framöver men att jag skall fortsätta hålla området varmt. Så får jag hålla koll att det inte utvecklar sig åt fel håll.
 
Jag kan även börja använda armarna mer, vilket jag också kännt att jag kan!
Jag har provat att köra bil i helgen och får tillämpa hand till hand svängar fast på nedre delen av ratten. Smärtan i axlarna hade sitt epicentrum i förra veckan men börjar nu avta, tack och lov!
 
Jag hade tänkt att äta smärtstillande tills idag men glömde ta piller i torsdags och tänkte att det är ingen ide att fortsätta. Min tankte är att ha några veckors återhämtning innan jag belastar systemet med alkohol.
 
/Sara

Att ha tuttarna i

Fastlandsresan bjöd på allt möjligt!

Försäkringskassan har jagat mig på telefon för att kolla uppgifter som jag fått godkänna och nu äntligen är allt klart och pengar väntas komma i nästa vecka!

Lisa och jag har jämfört bröst och pratat mjukisbhar. Hon har köpt mycket mjukisar på Kappahl.

Snubblade över dessa på Lindex för 99kr st! Sjukt söta och sköna!


Framförallt är kupan som gjord för mjukisprotesen! Hurra!
Lite ovant att ha axelband dock. Har försökt avgöra hur mycket lyft eller stöd det är men det verkar vara ok! Har ju blivit tillsagd att inte ha för mycket lyft i bh-arna. Så nu har jag i alla fall något för finare tillfällen.

Hemma väntar mjukisbharna jag beställde här om dagen, ska bli så skönt att ha att välja på!

Igår fick jag massage av min faster. Hon sa att mina nackmuskler mådde bra och var uttänjda så det var bara att fortsätta med stretchövningarna.

Jag börjar på en ny era genom att dra ned ännu mer på smärtstillande. Två på morgonen och sedan endast två till på resten av dagen. Beräknar att vara pillerfri om någon vecka eller två.
Jag har missat att ta piller i tid några dagar och har inte kännt någon skillnad men tänkte ebba ut användandet i alla fall.
Min mage är mycket utspänd vilket inte är konstigt då jag ätit piller sedan 8 veckor tillbaka.

/Sara

Första gången med ett bröst

Så var man plötsligt där!

Mjukisbhn nytvättad och dyblöt och jag skulle ut och träffa människor!

Gick in på Google och sökte på Carefix Celia och länkar apotek hoppade fram. Det visar sig att den kostar 92 kr och finns i svart också! Men inget apotek har i butik. Beställer en vit och en svart direkt från Apoteket som dessutom hade fri frakt dagen till ära!

Härligt att ha några att byta med! Inget mer - suck vad svett det luktar aja jag har inget val! Bara tvätta för hand och låta torka utan vara nervös för att den är fuktig när man vaknar för man har två till att välja mellan!

Men ikväll är det utan. Någon gång skall vara den första. Är mer till hänsyn för andra som jag vill bära mjukisproesen. Men men nu har jag gått om diskussionsämnen! Och det är mest utomhusaktiviteter och jackan döljer bra.

/Sara

Sjukgymnastik

På Visby hade de ingen ledig tid förrän om 5-6 veckor och de kunde inte boka nya förrän då.

Så jag ringde Karolinska igen och fick tillslut rådgivning per telefon!

Jag får gärna masseras! Så länge man inte masserar framsidan! Om jag skall ligga ned på mage så kan jag lägga kuddar under höft och mage för att avlasta. Finns ju massörstolar också ifall jag söker proffs.

Så jag skall fortsätta med övningarna och lägga till öra mot axel stretch.

Värmekudde är också något jag ska använda mer för att lätta på spänningarna.

Med fördel kan jag börja gå med stavar och simma. Om två månader så kan jag ställa mig på yogamattab igen, då ska jag ha tillbaka full rörlighet.


Förmodligen är det stillasittandet i kombination med spänningar jag gått med efter operationen.
De som sett mig för några veckor sedan vet! Jag höll uppe jackan med axlarna för den tryckte över bysten och jag hade tillräckligt med bröstbandet.
Jag valde fel jacka! Tips till er andra där ute - välj den pösigaste jackan ni äger! Är den tight över bysten innan op så kommer den vara ett helvete efter! Gäller alla kläder!

/Sara


Allt ser bra ut!

Blånaden på vänstra var inget att bry sig om sa plastikkirurgen Åsa! SKITBRA!!! säger jag! Hon sa att det var ju så tunnt där och lärde mig känna vart SurgiMend plattan ligger.
 
Det är till och med mindre eller ingen vätska kvar i tuttpåsen (det som en gång var höger bröst). Så det behövde hon aldrig ge kommentar på. Hon sa att det skulle ta ett tag för huden att bli mjuk igen.
 
Jag skall äta upp de antiinflammatoriska piller jag har kvar och sedan är det slut med det!
 
Mycket riktigt stod det mellan Åsa, Kalle och någon mer som skulle operera ut implantatet på mig, men det blev Kalle! Så hon "kom ihåg" mig.
 
Hon berättade att det skulle läka i 6 månader innan de kunde gå in med ett nytt implantat. Åsa själv opererar många vad hon kallade "sista utvägen" operationer. Dvs ta vävnad från innerlåret (ni vet där det på oss tjejer putar ut lite, som en del väljer att photoshopa bort), vilket kan vara aktuellt beroende på hur det går med framtida försök med implantat. De kan ta från ryggen också men det görs inte på någon så ung.
 
Åsa sa även att det såg ut på mig som att jag hade mindre bröst innan. Jag tycker det är ganska samma men å andra sidan har jag inte provat bh-ar. En storlek större kan det iofs vara, men det är svårt att jämföra med ett hårt bröst som inte går att squeesa omkring i kläderna.
 
Åsa besöker Visby någon gång per månad men hon sa att det kanske skulle delas med Inkeri så att även hon hälsar på här!
 
Jag har fått ett namn på en sjukgymnast här i Visby som jag skall boka in mig hos! Hoppas de kan ta emot mig innan påsken så jag kan bli fit for fight efter påsk!
 
Och försäkringskassan ringde igår så jag kommer få besked i veckan om ersättning! Hurra!!!
 
/Sara
 
 

Sång och ont i axeln

Jag måste ringa sjukgymnasten för att få reda på vad jag skall göra med mina axlar!

Sitter/står utan stöd och kappmuskeln skriker! Bröstmusklerna ba "vaaaad? Skitkul att sträcka på sig!" Kappmuskeln ba "nooooooooooooo, jag vill hem till soffan"

Sjöng lite idag med kören och bad en sångare klämma på mina kappmuskler och de är som stenar! Kommer ju slita sönder rösten om det skall hålla på såhär!

Första veckorna gick man ju som en tant, kutryggig med axlarna framåt. Kappmuskeln är inte van att arbeta som den nu får göra.

Hoppas jag får lite övningar till den med!
Och att det är ok med massage!

/Sara

Träffa plastikkirurg i Visby

Petra tyckte sig ha svårt att bedöma mina färgnyanser så jag ska få träffa en plastikkirurg på onsdag som besöker Visby från Karolinska. Åsa heter hon.
Hon skall även bedöma hur länge jag ska äta piller.

/Sara

Sista återbesöket på länge

Idag byttes tejpen på det nya ärret.

I veckan har det samlats lite vätska som nu på morgonen hade delvis försvunnit. Här om dagen när jag använde mjukprotesen så var det lite rött men det gick också ned bortsätt från ett litet märke. Inget anmärkningsvärt men att hålla koll på.
Jag fick veta att mjukprotesen kan fungera som bröstbandet vilket är goda nyheter för vänstra bröstet! Så svullnar det så kan jag använda mjukprotesen mer.
 
Vänstra bröstet har fått en liten blånad på undersidan som inte får bli blåare och ytligare. Men det är cirkulation i alla fall. Jag skall fortsätta med min värmekudde (ska sy en mysig ylle-bh också så slipper jag se ut som att jag gjorde en förstoring samtidigt som rekonstruktionen).
 
Ärret såg bra ut och vecken var rena! Jag skall nu själv ta hand om allt och rapportera om det är något annat.
 
Petra skulle kolla med Elisabet ang hur länge jag skall äta antibiotikan men det är en vecka kvar så förmodligen är det inte mer än så.
 
Jag har i veckan dragit ned på alvedonen. Inga mer natt tabletter! Så har jag spritt ut mitt intag också.
När jag vaknade hade jag den där två dagar efter träningsvärken. Men det kan jag leva med, mitt tarmsystem behöver få vila efter 7 veckor av pillerknaprande.
 
Det börjar bli tråkigt att sitta hemma, ska bli kul att börja arbeta! Jag är sjukskriven till efter påsk men kommer arbeta samman med min vikarie på waldorfskolans avslutning.
Vikarien för kören i Eskelhem tar hand om dem till Valborg så jag har tid på mig att återhämta mig tillräckligt för bilkörning.
 
Jag provade att cykla till Ica här om dagen. Jag har aldrig tänkt på att man lägger vikten på styret när man hoppar upp på cykeln. Visst fördelar man vikt när man cyklar men det kan man parrera. Så det blir inte cykla förrän jag har lite mer styrka eller stretchat ut muskeln lite mer.
 
Så busskort skall inhandlas!
 
Försäkringskassan skickade papper i veckan så jag fick åka runt och hämta in uppgifter om timmar och lön från alla arbetsgivare. Jag är ju timanställd överallt så det är ju lite papper som inte hittade rätt!
Hoppas jag får betalt fort efter alla papper och nya papperna för förlängningen är inne.
 
/Sara

RSS 2.0
Besökstoppen